Карантин – не канікули. Понад 35 тисяч хмельницьких школярів навчатимуться дистанційно.

1347

 Карантин – не канікули. 12 березня навчальні заклади закрили на три тижні. Вдома перебувають понад 35 тисяч школярів та 12 тисяч дошкільнят. Останні будуть відпочивати протягом всього часу. А школярі навчатимуться дистанційно, аби літні канікули розпочалися вчасно.

Тож кожен навчальний заклад самостійно обирає форму подачі шкільного матеріалу. У департаменті освіти та науки кажуть, карантин це лише профілактика, а не привід ледарювати. До прикладу, перша гімназія вже почали шукати можливості для підтримки своїх випускників.

 Незабаром їм доведеться здавати зовнішнє незалежне оцінювання, яке потребує багатогодинної підготовки.

 Дещо складніша ситуація із учнями 5-9 класів. Для них намагатимуться давати лише найголовніші теми. Певне навантаження лягатиме на батьків і відповідальність учнів.

 Чимало хвилювань серед учнів принесла звістка про перенесення пробного ЗНО.

 Дистанційне навчання у департаменті називають найкращим виходом із ситуації. Кажуть, якщо все правильно спланувати, то діти вчасно вийдуть на літні канікули.

 Заяви на запис дітей у школи та садочки прийматимуть без змін. Не потрібно хвилюватися і вчителям. Вони отримають 100-відсоткову заробітну плату. А три тижні можуть використати із користю і займатися підвищенням кваліфікації та навчатися.

 Батькам, які вже встигли заплатити за харчування і групи подовженого дня, кошти будуть перераховані на наступний місць.

" " " "