Карантин в Україні можуть продовжити: про це повідомляють відразу кілька джерел

Ймовірне продовження карантину пов'язують із високим ризиком поширення хвороби у зв'язку із великодніми і травневими святами

3585

В Україні, вже найближчими днями, мають оголосити продовження карантину. Таку новину поширив телеграм-канал “Политика страны”.

Посилаючись  на достовірні власні джерела, телеграм-канал пише, что карантин начебто мають продовжити до 11 травня, тобто прихопити і ведикодні, і всі травневі свята, включаючи й День перемоги.

“Головна причина, з точки зору влади – зростання чисельності хворих, ризики, пов’язані з Пасхою і травневими святами”, – пишуть у повідомленні, що з’явилось на цьому ресурсі.

До речі, вчора, 15 квітня, такі самі міркування висловив і міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. Він заявив, що чисельність хворих на коронавірус поки що демонструє  тенденцію до зростання. Темпи приросту хворих не уповільнюються. А тому говорити про вихід із карантину поки що зарано.

Читайте також: Звідки все-таки взявся коронавірус: приголомшливе свідчення інсайдера

Втім, усе це стосується не лише України. Поки що світ терпить фіаско у боротьбі з цим лихом. Зокрема, у США день при дні фіксують антирекорди за кількістю померлих від коронавірусу. У РФ Путін навіть вирішив перенести парад на честь Дня Перемоги, хоча щороку це є однією з його улюблених фішок. На жаль, поки дієвої вакцини від COVID немає, єдиний стримуючий фактор від поширення хвороби – це суворий карантин.

" " " "