Карантинне життя у областях, які межують з Хмельниччиною

2770

Як там у сусідів? Ми продовжуємо вас знайомити із карантинним життям у областях, які межують з Хмельниччиною. На Чернівеччині виявили першого хворого на коронавірус в Україні. Але більшість буковинців, а серед них і ті, хто повернувся з-за кордону та члени їхніх родин, продовжували вести активний спосіб життя. У результаті вірус швидко розповсюдився територією області. Тепер жінка, яка “привезла” вірус до Колінківців, переживає за життя своїх рідних, яким односельці начебто погрожували розправою. А родина зі Сторожинеччини, котра контактувала з хворими на коронавірус робітниками, вже третій тиждень на самоізоляції. Як живуть ізольовані населені пункти на Буковині ?

12 березня на подвір’ї молодого подружжя Ганни та Романа з села Тисівці Сторожинецького району працювали двоє майстрів з Буковини. Під час розмови молодший робітник зауважив, що його теща днями повернулася з заробітків з-за кордону. А вже через тиждень родині повідомили, що у їхніх майстрів підтвердили коронавірус. Ганна та Роман не на жарт перелякалися. Відтоді родина вже третій тиждень на самоізоляції.

Родина каже – медики до них протягом перших двох тижнів не навідувалися. Втім, щодня  телефонувала сімейна лікарка. Також їм повідомили, що є експрес-тести, проте для того, щоб їх отримати, треба було приїхати до лікарні у Великому Кучурові. Автомобіля сім’я не має, а таксі викликати не хотіли, бо не знали, чи достатньо обробляють автівку. Тож залишилися вдома. Ганна та Роман хотіли би, щоби держава надавала можливість кожному, хто має підозру на небезпечний вірус, пройти тест на визначення хвороби.

Голова Великокучурівської ОТГ, своєю чергою, стверджує, що родині пропонували для проїздки за тестами амбулаторний автомобіль, проте вони відмовилися.

За словами Василя Тодеренчука, після цього інциденту сімейна лікарка Великокучурівської амбулаторії навіть вирішила звільнятися. Мовляв, неприємно працювати, коли задарма звинувачують у службовій недбалості. На своїй сторінці у Фейсбук Василь Тодеренчук навіть записав відеозвернення, в якому просить шанувати медиків. Адже вони зараз виконують дуже важливу місію.

Тим часом мешканка села Колінківці Хотинського району , яку звинувачують у тому, що вона заразила півсела,записала  відеозвернення. У ньому жінка просить односельчан не чіпати її родину. Запевняє, що не хотіла нікого заразити і просить вибачення у мешканців села.

Втім, через кілька днів жінка на камеру Хотинського відділення поліції запевнила, що ні на кого конкретно заяву писати не збирається. А до односельчан тоді звернулася, бо була в розпачі від погроз, які надходили на адресу її родини.

Отож, щоби мимоволі не завдати клопотів іншим і не опинитися на місці героїв нашого сюжету, медики наполегливо радять усім залишатися на карантині та дотримуватися правил особистої гігієни.

" " " "