Кардинальні зміни у політичному житті країни . Підсумки тижня.

629

Кардинальні зміни у політичному житті країни – Володимир Зеленський отримав всю повноту влади . Його партія «Слуга народу» найчисельніша у Верховній раді 9-го скликання. У перший же день своєї роботи парламентарі розгорнули бурхливу діяльність: обрали голову Верховної ради та його заступників, затвердили склад кабміну. Дійшли руки і до призначення очільників ключових силових відомств. Закінчився  депутатський робочий день, коли на годиннику було далеко за північ.

Повне перезавантаження влади в країні. Новообрані депутати Верховної ради склали присягу. Відпер в українському парламенті «монобільшість», у президентської партії «Слуга народу» . Відтак, партнерів по коаліції не потребують.

Володимир Зеленський, прийшовши на перше засідання нової Верховної ради, мотивував депутатів до роботи.

Володимир Зеленський закликав депутатів до рішучих дій, відмовитися від популізму. Наголосив на необхідності продовження реформи децентралізації та європейського курсу. Глава держави відзначив і потребу створення так званої «цифрової держави», для цього навіть створили міністерство цифрової трансформації. У разі ж буксування парламентом ухвалення необхідних законопроектів пригрозив новообраним депутатам розпуском за рік.

За словами народного депутата України Сергія Лабазюка, нині першочерговими завданнями в країні є кадрові призначення. Адже саме від професійності людей, котрі очолюватимуть ключові міністерства та відомства залежать зміни в державі.

У перший робочий день парламентарі розгорнули бурхливу діяльність. Обрали голову Верховної ради та його заступників. Тепер очолюватиме парламент Дмитро Разумков, його перший заступник – хмельничанин Руслан Стефанчук.

Внесення президентом кандидатури на пост прем’єр-міністра Олексія Гончарука викликало нарікання з різних сторін. Одні хотіли, згідно регламенту, провести зустріч з претендентом на крісло очільника уряду.

Інші нарікали на те, що не було проведено, обіцяного главою держави, конкурсу.

Не зважаючи на демарш окремих політичних фракцій та депутатів кандидатуру Олексія Гончарука підтримали 290 парламентарів. Він – наймолодший прем’єр в історії України.

Одразу ж проголосували і за склад нового уряду. У фракції «Слуга народу» не приховують оптимізму і щодо майбутньої законотворчої діяльності.

За словами досвідчених політиків, головне, аби оновленому складу Верховної ради не стали на заваді чвари та амбіції, адже люди чекають виконання передвиборчих обіцянок.

 

 

 

 

" " " "