Аміак чи люди? Підсумки тижня.

629

Аміак чи люди? У Ярмолинцях люди протестами намагаються позбутися новоствореного підприємства. Про діяльність «НІТРОСЕРВІСа» дізналися на початку серпня. З того часу жителі позбулися сну, адже у сусідньому селі Кадиївка на території «хімскладу» встановили 7 цистерн для виготовлення аміачної води. Люди ж категорично проти. Бо бояться за власне здоров’я. Кажуть, бочки давно прострочені та іржаві. Підприємці вислухали скарги та дали обіцянку, що до 20 серпня обладнання вивезуть.

Щойно дізналися – одразу діяли. На початку місяця жителі Ярмолинець випадково побачили, як до їхнього селища завозять невідомі бочки. Згодом стало зрозуміло – у них відкриють  завод з переробки аміаку. Люди кажуть, з ними ніхто не радився, тому вони проти.

На перших зборах людям вдалося отримати ось цей документ.  Він чітко гарантує, що підприємство «НІТРОСЕРВІС» 5 серпня припиняє свою діяльність у селі Кадиївка.  А до  20 серпня зобов’язується вивезти цистерни з території «хімскладу», які призначені для виготовлення аміачної води.

Та на календарі вже майже осінь, а цистерни досі на місці. І їх навіть тестують.

16-ти днів, які просили підприємці, виявилося недостатньо для демонтажу обладнання. Люди такою халатністю обурені. Тому прийшли за підтримкою до місцевої влади. Кажуть, бояться, що підприємство працює, а їх просто дурять.

Також людям не вдається з’ясувати – хто власник ділянки, на якій нині розгорнулося підприємство.

Люди обурюються. Кажуть, будь яке підприємство має відповідати стандартам. А тут неозброєним оком видно – цистерни іржаві і виготовлені у 1964 році.  Тому й бояться за здоров’я своє та близьких.

Ярмолинецька влада каже, про ситуацію знали, але нічого не робили. Сподівалися, що підприємці дотримають свого слова.

А поки подали запити до керуючих установ і чекають відповіді.

Люди налаштовані серйозно. Кажуть, якщо їх не будуть сприймати, підуть на радикальні дії, але працювати аміачному підприємству не дадуть.

" " " "