У Хмельницькому відбулася третя Фабрика освітніх ідей . Підсумки тижня.

730

Спортивна, наукова та мистецька. Третя Фабрика освітніх ідей відбулася у Хмельницькому. Цього року організатори вперше впровадили публічні консультації. Тобто, містяни мали можливість обрати, що вони хочуть побачити і спробувати на  самому заході. Серед пропозиції –  майстер-класи, розвиток творчих здібностей, інновації в освітньому процесі, фізичні активності та  досліди.

Цьогоріч завдяки публічним консультаціям фабрика вийшла колоритною. Вчителі, учні та містяни голосували за проекти, які дадуть можливість спробувати щось нове.

Малюнки кавою та веселі пантоміми. Шкільний колектив НВК№7 презентував свої вміння на Фабриці освітніх ідей. Мистецький напрямок обрали, бо сподівалися, що у них не буде конкурентів. І експеримент себе виправдав, охочих зробити селфі із дівчатами чимало.

А ЗОШ №12 спробувала себе у новаціях. Вчителі розповідають, частенько практикують на уроках усе, що попаде під руку, аби розповісти тему цікаво та доступно. Тому, нині діляться своїми знаннями з іншими.

Найбільшу локацію розгорнули представники місцевого колегіуму. Інтелектуальний кландай проходить чи не всім парком.

До заходу долучилися й дитячі садочки міста. Вони презентують квілінг. Точніше, як цю непросту науку можна втілити у навчальний процес. Вихователі кажуть, техніка чудово підходить для дітей старшої групи. І допомагає розвивати дрібну моторику рук, фантазію, відчуття об’єму та вміння комбінувати кольори.

А вихованці ДНЗ №11 розважають малечу спортивними іграми. Вихователі у костюмах мультгероїв, а діти – зі спортивним спорядженням.

У парку можна було зустріти й профільні навчальні заклади. Вони показують майстерність своїх учнів. Зокрема, перетворюють старі джинси на сукні та креативні сумки. А ще презентують вміння сервірувати та прикрашати святковий стіл.

Не менш цікавою була й презентація виробів з металу. Формула майстерності проста – автомобільна пружина плюс арматура дорівнює креативна скульптура. (кадр 00466).

Щойно Фабрика завершилася, а навчальні заклади вже розпочали писати плани на наступний рік.

 

" " " "