Картина миру у Хмельницькому

1628

Картина миру у Хмельницькому. На Майдані Незалежності пройшла всеукраїнська культурно-мистецька акція «Спільне бажання мільйонів сердець збудує щасливу країну», під час якої продемонстрували «картину миру». Фактично – це карта із пазлів розміром чотири на п’ять метрів. Привезли полотно  до Хмельницького із Вінниці. Стартувала ж подорож картини ще 31 липня у Дніпрі і щодня переміщується до нового обласного центру. Разом із величезною мальованою мапою  їдуть і інші художні роботи.

Ця картина – «Картина миру» – рекордсменка України. Створити її вигадала Лілія Дорошенко  – школярка із донецького Покровська. Минулого року українська карта із пазлів потрапила до Національної книги рекордів, як така, котру малювала найбільша кількість людей.

Тепер вона має проїхати усі обласні центри за двадцять чотири дні. Хмельницький став десятим містом. Їде полотно чотири на п’ять метрів не одиноко: разом із десятком картин створених Лілією Дорошенко. Возить їх Україною її батько пан Леонід . Розповідає: до війни донька не малювала, та окупація сходу відкрила  в ній талант.

Гроші зібрані від продажу картин кидають у цю скриньку. Скільки їх там не знає ніхто – люди просто заштовхують їх у щілину. Ні слова українською, та картину з козаками купив. Італієць Бруно Ланг, сам того не відаючи, долучився до благодійної акції. Придбав полотно, створене хмельницькими дітьми.

Ми, до речі, теж пройти повз картини не змогли. Тим паче, коли ціна справді смішна – сто гривень. Тим паче, що гроші підуть на добрі справи – для військових. Тим паче, коли нарциси – такі гарні.

Так нарциси стали шостою проданою картиною у Хмельницькому.  Далі до акції долучиться ще  Фінішує двадцятичотириденний пробіг картин у прифронтовому Покровську Донецької області – у рідному місті Лілії Дорошенко вже на День Незалежності.

 

" " " "