Безкінечна подорож, або Енеїда

1757

Безкінечна подорож, або Енеїда. Рівно за два тижні хмельничан познайомлять із абсолютно новою версією  поеми Івана Котляревського.  Показ мультимедійного колажу відбудеться на День Незалежності.  Над оновленим твором працювало чимало людей. Юрій Андрухович читатиме уривки поеми і власні вірші. Марк Токар і Віктор Новожилов забезпечать музичний супровід, а Оля Михайлюк зорганізує картинку. Крім того на презентацію обіцяють банкет – який саме – поки тримають у таємниці.

Вже за два тижні хмельничани зможуть побачити оновлену «Енеїду» Івана Котляревського. Вже не поема, а мультимедійний колаж включає в себе  живе читання, музичний супровід і візуальні ефекти. Сучасний твір починається з декламування віршу Юрієм Андруховичем – звісно про Полтаву. Аби відчути дух сучасного міста режисерка особисто відвідала його і зобразила у світлинах.

Також слухача потішать музичним супроводом твору. Марк Токар і Віктор Новожилов озвучать «безкінечну подорож». Поєднають бароко з гострою бітовою електронною музикою.

Раніше мультимедійний колаж можна було побачити в Києві на відкритті Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал». Хмельницький  стане наступним  і єдиним місто, в якому познайомлять з новою «Енеїдою».

Таким чином в управлінні культури та туризму міста намагаються розширити кругозір хмельничан. Розкрити потенціал до сприйняття класичних українських творів через призму сучасного мистецтва.

Захід проходитиме 24 серпня о 21 годині у дворі дитячої музичної школи №1 – у Хмельницькому на Проскурівській, 18.

 

" " " "