Безпека у  полі .

2228

Безпека на полях у період  жнив – на першому місці. До цього закликають пожежники та екологи. Кажуть, спалювання сухої соломи наносить неабияку шкоду навколишньому середовищу. Такі застороги, на жаль, не зупиняють деяких фермерів. В області протягом останніх тижнів вже вигоріло кілька десятків гектарів полів. Аби вогонь у тридцятиградусну спеку не спалахнув знову, надзвичайники вирушили у попереджувальний рейд.

Більше тридцяти гектарів пшеничного поля заполонила сучасна техніка. У Хмельницькому районі продовжують збирати хліб. Поряд з комбайнами – ємність з водою. Так хлібороби чергують на випадок лиха.

Сучасні технології  дозволяють зразу ж переорювати зібрану ділянку та заготовляти солому для власних потреб.

У тридцятиградусну спеку особлива увага – пожежній безпеці. Саме тому надзвичайники щоразу у період  збирання збіжжя виїжджають у попереджувальний рейд на поля.  На деяких земельних ділянках вглиб залягли пласти торфу, тож  сільськогосподарські роботи тут потрібно проводити з дотриманням усіх норм безпеки.

Більшість керівників з розумінням ставляться до таких візитів рятувальників на поля. Адже самі зацікавлені в тому, щоб працювати без збитків для себе та шкоди для навколишнього середовища.

Нещодавно велике вигорання соломи сталося поблизу сіл Малиничі та Малашівці у Хмельницькому районі. За цими фактами поліція проводить слідчі дії.

 

" " " "