Європейська місія презентувала хмельницьким слідчим криміналістичні валізи.

    1532

    Дорогий подарунок: слідчі обласного центру відтепер працюватимуть як у закордонних фільмах – європейська місія презентувала їм надсучасні криміналістичні валізи. За допомогою інструменту, котрим по вінця напаковані кейси краще збиратимуться докази, кажуть наші копи. Щиро дякують іноземцям. А ті, в свою чергу, обіцяють допомагати ще й чекають на якісно новий результат роботи реформованої поліції.

    Уніфікована криміналістична валіза, електростатистичний пиловий збірник слідів, валіза баліста, розхідних дактилоскопічних матеріалів та джерел експертного освітлення. П’ять кейсів із незрозумілими назвами, але з неабияк потрібним приладдям для збору доказів оновленій службі детективів Хмельницького презенували європейці. Останній наші копи ніяк не можуть натішитись. Кажуть, вона – справжнісінька мрія криміналіста.

    Окрім валіз хмельницьким поліцейським презентували й фотоапарати, комп’ютери, принтери, монітори та офісні програми. Копи не заперечують, суто з технічної точки зору – це все, що потрібно для якісної роботи реформованої поліції. Кажуть, стара не доганяла прогресу, а, от, нова із ним практично на «ти».

    Презенти саме хмельницьким копам дістались не просто так. Їх отримали у рамках екперименту зі створення нової служби – поліцейських детективів. Обласний центр у ньому лише кілька місяців – від квітня. Європейці кажуть, хочуть, аби завдяки пілоту з об’єднання слідчих та опертивників та технічним новинкам хмельничани побили рекорд Борисполя, котрий проект втілює з початку року.

    Основним із низ стало збільшення кількості доведених до суду кримінальних проваджень, кажуть європейці. Не приховують, цього ж очікують і від хмельничан. Ба навіть більше. За їх оцінками сьогодні наш регіон є лідером серед 8-ми областей, котрі також стали пілотними в реалізації даного проекту.

     

    " " " "