До «Керуй» долучилися перевізники

816

За кермом «класний, крутий, надійний водій» або ж «кермувальник-офлайн». Кілька місяців тому наліпки з такими написами на своє авто приклеїли судді, громадські активісти та й загалом водії, котрі не порушують на дорозі. Нещодавно до всеукраїнської акції «Керуй» долучилися і хмельницькі перевізники.

Нову наліпку на своє авто приміряє пан Олександр. Вже кілька років чоловік працює водієм маршрутки, тому, каже, наклейка з написом за «кермом я офлайн» для його професії більше, ніж просто актуальна. Сам кермувальник при їзді стільником не користується, чого бажає і іншим водіям.

Не один рік водієм маршрутки працює і пан Олег. Запевняє, за кермом йому гарнітура не потрібна, а розмовам по телефону – взагалі зась.

Колег, котрі точать ляси за кермом, пан Олег засуджує, хоча би тому, що водій відповідає не тільки за себе, а й за життя пасажирів. Щоправда, додає чоловік, буває, що й пасажири заважають руху.

Звісно, жартує водій, так ніколи не будеш інформаційно обділеним, а якщо серйозно – це неабияк відволікає увагу.

Окрім Олега та Олександра, наліпки від «Керуй» отримали і інші водії-маршрутники. Тепер залишається вірити, що за кермом вони дійсно будуть офлайн.

 

" " " "