Кілька десятків юних фехтувальників змагалися у Хмельницькому.

707

 Швидкість, точність та витривалість – головні якості професійного фехтувальника. Днями до обласного центру з’їхалися молоді представники спортивного єдиноборства. Вперше Хмельницький організував Всеукраїнські змагання з фехтування «Ліги Миронюка».

 Шпага, рапіра та шабля. Кожен обирає свій вид зброї для фехтування. До прикладу, восьмирічна Христина зі Львова полюбляє шпагу.

 Тож озброївшись молоді фехтувальники з’їхалися до Хмельницького. Вперше тут організували змагання зі спортивного єдиноборства. Це мистецтво двобою відомо людству ще з ХІІІ століття та давно є олімпійським видом спорту. Та у нашому місті розвивається доволі повільними темпами. Тому й почали організовувати подібні змагання, аби привернути увагу до цього виду спорту. Частина учасників обрали його за граційність, інша – перейняла цікавість від батьків.

 Якомога швидше нанести укол супернику головна мета кожного спортсмена. Вони розповідають, завдяки під’єднаній системі до костюму неможливо махлювати. Тому вважають фехтування абсолютно чесним видом спорту.

 Якщо зброю спортсмени обирають самостійно, то костюми у всіх однакові.

 Фехтувати справа не легка, для цього необхідно володіти швидкістю та точністю. Та за бажанням майстерністю зможе оволодіти будьхто.

" " " "