Кілька десятків живописних робіт видатної художниці Емми Авдієвської представили у Хмельницькому

895

Інтелектуальне мистецтво у Хмельницькому. В обласному художньому музеї відбулося відкриття персональної виставки робіт Емми Авдієвської. Унікальну колекцію картин привезли з Музею сучасного українського мистецтва Корсаків, що знаходиться у Луцьку. Після карантину містяни вперше мали можливість відвідати музей.

«Космос Емми Авдієвської» презентували у Хмельницькому. Відтак, обласний художній музей розпочав свою роботу для відвідувачів після двомісячного карантину. В експозиції представлено кілька десятків живописних робіт з колекції музею сучасного українського мистецтва Корсаків. Серед них картини із доповненою реальністю.

Відкриття відбулося в рамках масштабного проєкту «Дифузія». Він присвячений тридцятиріччю відновлення Незалежності України. Протягом кількох місяців всією Україною буде проведена серія гостьових виставок. Вони розповідатимуть про надбання сучасних митців.

Мета проєкту – познайомити людей із сучасниками, збільшити цікавість і доступність до прекрасного, інтелектуального, естетичного та автентичногоукраїнського мистецтва. А також розвинути співпрацю між потужними музеями країни.

Зазвичай художниця працює із акрилом. Завдяки кропіткій роботі і наполегливості їй вдається створювати об’ємні зображення.

Одна із картин залишиться у фондах музею. Її обрали самостійно. Вона називається «Чаювання».

Переглянути виставку «Космос Емми Авдієвської» можна протягом двох місяців.

 

" " " "