Київ залишається лідером із залучення міжнародних інвестицій.

1525

Київ залишається лідером із залучення міжнародних інвестицій. У найближчі тижні столиця України очікує на потужний десант представників міжнародних фінансових організацій і канадських бізнесменів. Про їхній візит домовився мер Києва Віталій Кличко під час свого відрядження до Торонто та Монреаля.

Використовувати будь-яку можливість для залучення інвестицій, використання найкращого досвіду для розвитку сучасної інфраструктури в Києві та в Україні  – таке завдання ставить перед собою влада столиці  України.

Представляючи Київ на Конгресі Всесвітньої асоціації мегаполісів,  який відбувся в канадському Монреалі, Віталій  Кличко підкреслив: минулого року 60% залучених в Україну інвестицій прийшли саме до Києва.  А після переговорів Кличка з представниками Міжнародної фінансової корпорації Київ може стати першим українським містом, яке укладе прямий договір  з цим підрозділом Світового банку.

Особливу  увагу столична влада приділяє  взаємодії  з громадою  міста. Саме завдяки такій співпраці місту повернуто низка об’єктів, які в минулому були фактично вкрадені.

Прямі контакти з закордонними політиками, мерами, міськими громадами і адміністраціями – ще один спосіб  залучення  досвіду і бізнесу в Київ. Так на зустрічі з мером Монреаля Джоном Торі обговорювали обмін студентами та айті-фахівцями,  а також- важливі питання  вдосконалення  міської інфраструктури.  В результаті  переговорів Джон Торі повідомив, що обов’язково відвідає Київ разом з інвесторами.

Тож у Києві вже готують пакет проектів, які можуть зацікавити канадський бізнес  інвестувати в розвиток  інфраструктури  української столиці.

" " " "