Кліматичні цілі міст Хмельницької області

939

Хмельницький, Шепетівка та Кам’янець-Подільський. У регіоні фінішував проєкт «Кліматичні цілі міст Хмельницької області». Навесні пройшов його перший етап. Це було опитування жителів краю. Другий етап – онлайн-інтерв’ю з кандидатами на мерські крісла. Також екоактивісти аналізували їх програм – як та взагалі чи збираються вирішувати екологічні проблеми, які турбують людей.

Більше дерев та менше викидів. У регіоні фінішував проєкт «Кліматичні цілі міст Хмельницької області». Його учасниками стали три міста – Хмельницький, Шепетівка та Кам’янець-Подільський. Навесні жителі цих населених пунктів взяли участь у першому етапі. Це було онлайн-опитування.

Визначення екологічних пріоритетів – вже другий етап проєкту. Сюди ж екоактивісти додали онлайн-інтерв’ю з кандидатами на мерські крісла та аналіз їх програм – як та чи взагалі ті збираються вирішувати екологічні проблеми, які турбують людей. Найліпше впоралися претенденти у міські голови Хмельницького.

А ще усі хмельницькі претенденти долучилися до екодискурсу. Чого не скажеш про Шепетівку. Лише двоє кандидатів погодилися на онлайн-інтерв’ю і тільки один долучився до обговорення.

Пасе задніх в еко-проєкті Кам’янець. Там ситуація ще гірша, кажуть, активісти, аніж у Шепетівці. Про екологічний стан туристичної принади краю подумали менше, ніж половина кандидатів.

На сьогодні, кажуть активісти, екологічні пріоритети – не забаганка, а вимога. А тому й просять краян перед виборами хоча би прогортати програми кандидатів. Поряд з розвитком економіки чи будівництвом доріг, мають з’являтися нові парки танові сміттєвімайданчики. Саме від цього і залежить – чи будемо жити в комфортних містах.

" " " "