Книжківчани нарешті отримають воду з-під крану

1239

Замість криниці – кран: у Книжківцях обіцяють запустити централізоване водопостачання. Його проводять від минулого року шляхом співфінансування. 70 % коштів виділило місто, 30 мають зібрати у людей. Місцеві, кажуть, уже скидалися – по тисячі на проект і по чотири на аванс підряднику. Наразі ж збирають на доплату. Правда, додають, скільки ще доведеться дістати з кишені  ніхто не уточнює. Боячись переплатити, покликали журналістів. Спеціально для книжківчан ми з’ясували – в яку копійку влетить холодненька з-під крану і коли вода таки полиється в людських оселях.

Минулоріч у Книжківцях таки взялися його проводити. Міська влада виділила кошти. Щоправда не всі. Воду на 9 вулиць мікрорайону тягнуть завдяки співфінансуванню. Місцеві вже склалися, а води і досі немає.

Олена Іванівна боїться, що обіцяної води з-під крану може не дочекатись. Хоча її у свої 78 потребує чи не більше за інших.

Як і решта жителів мікрорайону жінка також заплатила за поки майбутнє благо. За дві хати віддала 12 тисяч. Каже, ніби має викласти зі своєї кишені ще 6. Заощаджувати почала на собі. Бо увесь дохід – 1600 гривень пенсії.

Коли буде обіцяна вода і яку суму за неї слід буде доплатити люди, кажуть, не знають. Бо точної цифри їм чомусь не називає ніхто.

Додають, скільки треба віддати їм кажуть сусіди – на кожній вулиці є той, хто збирає готівку.

Нічого дивного та протизаконного у цьому голова Книжковецького комітету самоорганізації не бачить. Додає, збирати готівку вирішили всім селом. На зборах визначили відповідальних і процес закрутився. Скільки треба буде додати за воду точно сказати не може. Бо, переконує, суму лише має визначити підрядник.

Єдине, що обіцяє очільниця комітету самоорганізації, сума не буде більшою за 8 тисяч. Тобто тим, хто платив аванс у чотири доведеться додати стільки ж. Можливо менше, але не більше точно. Півтора мільйони людського співфінансування обіцяє розділити на всіх і порівну.

А ще, обіцяє посадовиця, із водою жителі Книжковець будуть буквально за два тижні. Каже, підрядник уже завершує монтажні роботи. Наразі роботи тривають на останній вулиці – Раєвського.

Чи потече вода з-під крану в обіцяні строки у Книжківцях ми перевіримо. Заодно дізнаємося чи слово посадовиці – кремінь.

" " " "