Сьогодні місця у парламентах Європи в середньому займають 30 відсотків жінок. Підсумки тижня .

1157

Сьогодні місця у парламентах Європи в середньому займають 30 відсотків жінок. В Україні цей показник в рази менший. Статистика невблаганна, якщо мова йде і про бізнес – жінки, котрі мають власну справу зіштовхуються з труднощами вдвічі частіше за чоловіків. Крім того представники сильної статі не готові ділитися своїми повноваженнями та обов’язками. Про власні можливості та перепони на шляху до успіху цього тижня говорили найуспішніші бізнес-леді країни, політичні діячки, ті хто розвиває соціальну сферу на другому міжнародному форумі «БізнесWOMAN 2018». Українки ділилися власними секретами досягнення тріумфу та шукали нових партнерів для втілення в життя нових задумів та ідей.

Створити незалежну аполітичну площадку для спілкування та налагодження нових, якісних бізнес зв’язків – це одне із завдань котре ставили перед собою організатори Другого міжнародного форуму «БізнесWOMAN 2018».

23 квітня у Києві зібралися найуспішніші бізнес-леді країни, політичні діячки, ті хто розвиває соціальну сферу аби поділитися набутим досвідом та домовитися про подальшу співпрацю. Міжнарожний форум «БізнесWOMAN 2018» став майданчиком для пошуку нових партнерів у тій, чи іншій сфері діяльності.

З огляду на попередній рік, цьогоріч розширилася географія країн, звідки приїздили учасниці. Якщо у 2017-му були представниці з 12 держав, то нині до Києва приїхали успішні жінки вже з 20-ти. Також до участі у форумі доєдналося набагато більше чоловіків, котрі зацікавлені у плідній та дієвій роботі.

Учасниці та учасники бізнес-форуму обговорили ряд проблем, котрі не дозволяють розвиватися вітчизняній економіці. Нині в Україні кожен другий бізнес не співпрацює з владою, а 56 відсотків підприємництва знаходиться у тіні. Тож єдиний вихід з кризи, на думку експертів, консолідувати зусилля.

Відвідали жіночий бізнес-форум представниці Хмельниччини. Серед них Руслана Мельник – заступниця завідувача кафедри іноземних мов Хмельницької педагогічної академії. Жінка каже, нині її студентки неабияк прагнуть самореалізації та втілення в життя власних задумів та ідей.

Сьогодні місця у парламентах Європи в середньому займають 30 відсотків жінок. В Україні цей показник в рази менший. Згідно з дослідженнями жінки більш відповідально ставляться до своїх обов’язків, тож українок закликають йти в політику.

В бізнесі жінки зіштовхуються з труднощами вдвічі частіше за чоловіків. Крім того представники сильної статі не готові ділитися повноваженнями та обов*язками з жінками. Тай в українському законодавстві нині все далеко недосконало, каже Аліна Скоморохова.

Будь-яка сфера діяльності, чи то політика, чи то бізнес, вимагає повної самовіддачі. Форуми, аналогу БізнесWOMAN потрібні для обміну досвідом, отримання нових знань, навичок, для подальшого успішного розвитку своєї справи.

Форум «БізнесWOMAN» гарна нагода аби презентувати успішних жінок з багатьох країн світу. Поділитися досвідом, втіленням в життя цікавих проектів, запросити до співпраці підприємців не лише з України. Нині ще однією проблемою для ведення бізнесу в нашій державі, котра вимагає нагального вирішення, є відсутність простих та лаконічних законів.

Серед закордонних гостей, котрі доєдналися до дискусії «БізнесWOMAN 2018» й Іоанна Бейтан з Відня. Представниця школи «Ерудит», що у австрійській столиці, каже – вони активно співпрацюють з українськими колегами у напрямку розвитку австрійсько-українських освітніх проектів. Одним з таких став «Дитячий футбол миру». Діти з Волновахи та малюки українських героїв приїздили до Відня на футбольний турнір, де визначали кращих серед однолітків.

Не оминули увагою організатори й минулорічні досягнення українок. Відзнаки БізнесWOMAN – 2017 отримали найуспішніші жінки бізнесу. Серед них і хмельничанка Аліна Скоморохова.

" " " "