Колекція холодної зброї вилучена співробітниками СБУ передана до музею

1032

Рідкісні зразки антикварної зброї поповнили фонди Хмельницького обласного краєзнавчого музею. 2016 року співробітники Служби безпеки припинили діяльність злочинця, який незаконно ввіз на територію України вісім одиниць холодної зброї 19-20 сторіччя. Контрабандист вже отримав покарання, а ось предмети його колекції були визнані культурними та  історичними цінностями, і вже незабаром стануть доступні для широкого загалу.

За любов до антикваріату під суд. Контрабандист з Хмельниччини спромігся зібрати в себе вдома значну колекцію старовинної холодної зброї. Співробітники Служби безпеки колекцію вилучили, а чоловіка передали до суду. З*ясувалося, аферист налагодив цілу схему з постачання антикваріату до України.

Загалом колекція котру вдалося зібрати у себе чоловікові налічувала 8 одиниць холодної зброї 19-20 сторіччя, котрі були визнані культурними та історичними цінностями. Серед них аргентинські багнети 1891 року, американський армійський кастет1917-го. Покарання підпільний колекціонер вже отримав – 3 роки за гратами з відтермінуванням на 1 рік і 6 місяців.

Предмети колекції, після судової ухвали були передані до Хмельницького обласного краєзнавчого музею. Тут, до слова, зберігається одне з кращих зібрань холодної зброї в Україні. Фахівці кажуть найціннішою в переданій колекції є французька чиновницька шпага 19 сторіччя.

Вже незабаром у музеї оновлять виставку, і нові експонати будуть доступні для відвідувачів.

 

" " " "