Коли зносить дах: поліцейські разом із жеківцями влаштували рейд дахами багатоповерхівок обласного центру.

1405

Коли зносить дах… Поліцейські разом із жеківцями влаштували рейд дахами багатоповерхівок обласного центру. Його провели у рамках проекту «Безпечний будинок», котрий активно впроваджують у Хмельницькому. Організатори кажуть, основна мета даного заходу – забезпечення спокою жителів самих будинків і убезпечення охочих подивитися на міські краєвиди з висоти пташиного польоту. Останніх, як виявилося, у місті – чимало.

 

13-поверхівка, що на Пілотській, 7 – улюблене місце відпочинку висотоманів. Сюди приходять, аби з висоти пташиного польоту подивитися на Хмельницький. По суті, нічого поганого у цьому немає. Якби не одне «але». Мешканці дому кажуть, від настирних екскурсантів вже просто втомилися.

Для того, аби людям жилося – і спокійніше, і комфортніше зазвичай стараються ЖЕКи. Практично всі дахи багатоповерхівок Хмельницького зачинені на замок. На Пілотській, 7 його також вішали. Причому не раз. Час від часу охочі порозважатися на даху ідуть на злочин. Додаючи мешканцям будинку головного болю, а ЖЕКу витрат. Останній випадок тому – яскравий приклад.

Власне, клопоту жеківцям висотомани додають і своїми справами. Підтоплення квартир зачасту – саме їхніх рук справа.

Зважаючи на це, хмельничани частенько скаржаться поліцейським на непроханих гостей на даху. Копи констатують, в основному висотоманією страждають діти.

Копи додають, крім розпиття алкоголю та паління неповнолітні вдаряються і у модне та небезпечне нині руфтерство. Поціновувачів сучасної субкультури бачили і на Пілотській, 7.

Про те, що це – небезпечно зайвий раз говорити не доводиться. Саме через це поліцейські звертаються до городян із єдиним проханням – реагувати. Будь то хулігани, селфімани чи руфери. Просто телефонуйте «102». Далі – справа за копами.

 

" " " "