Паркуєшся на «зебрі» – плати штраф

1206

Паркуєшся на «зебрі» – плати штраф. У Хмельницькому за рік майже двісті водіїв отримали постанови від патрульних за паркування на пішохідному переході. Така стоянка і навіть зупинка під категоричною забороною Правил дорожнього руху України. Втім, горепаркувальники не зважають на табу й залишають своїх залізних коней прямо на «зебрі».

За логікою цього водія, як немає місця для паркування, то можна порушувати правила дорожнього руху й перекривати пішоходам доступ до переходу через вулицю. І коли такого горе водія звичайний пішохід обмине, то візочникам чи коляскам із дітьми залишається чекати на його від’їзд.

Пан Сергій сам водій, тож знає – паркування не тільки на «зебрі», а й одразу біля неї – може призвести до непередбачуваних обставин.

Десять метрів від «зебри» і сам смугастий перехід – заборонена зона. Тут і зупинка, і стоянка заборонені.

Боротися із порушниками, до речі, може кожен. Потрібно зафільмувати не тільки номера й розміщення авто порушника, а й обличчя самого водія. Тоді викликати патрульних і дати пояснення. З початку цього року 179 водіїв вже заплатили штрафи за таке правопорушення.

 

" " " "