Коли Хмельниччина перейде у «жовту» зону та які зміни відбулися у ній

488

Для переходу у «жовту» зону, в області мають покращитися ще два показника.

Про це на брифінгу стосовно COVID-ситуації повідомив Сергій Гамалій, голова ОДА.

«На сьогодні Хмельниччина знаходиться в «червоній» зоні епіднебезпеки із тенденцією до зниження захворюваності та покращення ситуації. Пік ми пройшли в середині листопада. За минулий тиждень знову маємо в 2 рази менше зареєстрованих хворих, ніж за попередній», – зазначив Сергій Гамалій.

Посадовець зазначив, що для переходу у «жовту» зону, в області має покращитися ще 2 показника. Наразі високим ще є рівень захворюваності (3 місце в Україні) та  рівень госпіталізації (5 місце).

Попри позитивну динаміку, на Хмельниччині  залишається високим показник захворюваності дітей, 10% від усіх хворих. Також все ще висока летальність серед ковідних пацієнтів – 3%.

Голова ОДА, зауважив, що відбулися суттєві зміни карантинних обмежень у «жовтій» зоні, які почнуть діяти з 6 грудня.  Серед таких:

  • «жовтий» сертифікат буде дійсний лише 30 днів, раніше був чинним 120 діб;
  • увесь персонал громадських закладів, закладів культури, спортзалів, ресторанів може працювати лише за умови 100 % вакцинації хоча б однією дозою або наявності негативного тесту чи сертифікату про одужання;
  • відвідувачі вище згаданих закладів також повинні бути щеплені хоча б однією дозою, або мати сертифікат про одужання чи негативний тест. На вході закладу має стояти співробітник з термометром для вимірювання температури та смартфоном для зчитування QR-коду COVID-сертифікату.
  • громадський транспорт в містах та між населеними пунктами повинен перевозити пасажирів на місцях для сидіння та не більше 50% на місцях для стояння.

 

 

" " " "