Компанія “Хмельницькобленерго” похвалилася подвоєним прибутком

Поки всі поголовно скаржаться на збитки через коронавірус і карантин, обласний енергопостачальник хвалиться високим заробітком

1319

Компанія “Хмельницькобленерго” похвалилася неймовірним збільшенням чистого прибутку. Йдеться про підсумки першого півріччя 2020 року. Так, якщо торік енергетики завершили перше півріччя із 24,6 млн чистого прибутку, то цьогоріч перші шість місяців року принесли в їхню скарбницю 48,7 млн гривень, йдеться у прес-релізі компанії.

При цьому валовий дохід ХОЕ зріс на 11%. Співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич каже, що таке співвідношення валового і чистого доходу свідчить про підвищення ефективності виробництва.

До речі, ХОЕ – одна з небагатьох енергокомпаній, яка усе ще залишається в державній власності. Державі в ній належить 70% акцій. Тобто, державне – не завжди і не скрізь малоефективне і збиткове. Усе залежить від того, наскільки ефективно керує менеджмент підприємства.

Читайте також: На “Хмельницькобленерго” поклав око Ахметов: думки спеціалістів

Однак незважаючи на всі ці успіхи, компанію все-таки готують на продаж, а з її очільником Олегом Козачуком взагалі ситуація не проста і не зовсім зрозуміла. Відомо лише, що Фонд держмайна давно прагне його на цій посаді замінити. І вже цілком очевидно, що причина цьому – не провальна виробнича стратегія керівництва. Очевидно, все-таки хтось хоче забрати у держави одну з небагатьох курок, які ще здатні нести яйця – нехай не золоті, то хоча б звичайні.

" " " "