Комунальники готуються до зими.

1378

Чи готові до холодів?  В області готуються до зими, тож на доповідь в адміністрацію покликали всі комунальні служби. Більшість прозвітували, що майже всі заплановані заходи з ремонту мереж виконали. А от заборговані гривні переходять з року в рік, тож комунальники шукають крайнього.

Готуй сани влітку. Тепла пора року – час для комунальників  лагодити мережі. У більш, як 80 відсотків домівок вже  встановлено засоби обліку теплової енергії. В рамках програми «Теплі кредити»  подоляни утеплили домівки на 4 з половиною мільйони гривень. Деякі абоненти свідомо не сплачують за надані послуги, тож в житлово-комунальному господарстві  просять хмельничан погасити заборгованість.

В свою чергу житлово-комунальне господарство боргує вже іншій компанії – «Хмельницькобленерго». Там кажуть про плановий ремонт мережі та виконані заходи до зимового періоду. На серйозних боржників вплинути не можуть. Адже якщо абонента  у селі можна відключити від мережі за декілька десятків гривень несплати, то з більшими підприємствами такими заходами не поборешся. Міноборони має борг перед ПАТ більше мільйона гривень, житлово-комунальне господарство –  близько 15 мільйонів.  Є у «чорному» списку й менші суми.

Серед  найбільших боржників  «Хмельницькгазу»  – підприємство Славути. Старокостянтинівський  «Тепловик»  теж не розрахувався за послуги. Як каже міський голова, через те, що постачальник поставив жорсткі умови по розрахунку.

Як кажуть у «Хмельницькгазі» такі умови – не привід до несплати. Тож просять боржників бути добросовісними абонентами.

Як запевнили в адміністрації, більшість комунальних закладів готові до опалювального періоду. Проблемою цієї зими може стати нестача газу та перебої з постачанням електроенергії.

 

" " " "