«Кордони і межі» очима митців. У Хмельницькому представили результати резиденції художників

1366

«Кордони і межі» очима митців. У Хмельницькому представили результати резиденції художників. Вона тривала два серпневих тижні. Під час цього незвичного не лише для Хмельницького, а й України, дійства, митці різних напрямів створювали роботи об’єднані спільною тематикою  – кордони і межі. Попри чіткість встановлених завдань митці проявили креативність і вийшли далеко за межі заданого.

Два Его знайшли одне одного. Перше – велике й роздуте, інше – нормальне й адекватне. Так художник із Миколаєва втілив у життя тему кордонів і меж.

Львівська авторка Вікторія Дмитрів створила серію «Субстрат». Тут у чорно-білому кольорі зображені частини людського тіла, які вгадуються навіть у розчленованому вигляді. А Катя Лесів – хмельничанка кордони і межі втілила у арт-буці.

Кожну із робіт митці створювали  протягом двох тижнів літньої резиденції художників. Її організував арт-центр «Maslo». На одній із турбаз області п’ятеро українців чотирнадцять днів креативили,  як могли.

Організатори резиденції художників її результатом залишилися більш ніж задоволені, адже знають – це такий захід, який не обов’язково може мати результат.

Відчути суб’єктивне бачення «Кордонів та меж» кожного із художників можна до кінця вересня у арт-центрі «MASLO».

 

" " " "