Коронавірус на Хмельниччині: Хмельницька область б’є ковідні антирекорди

В Україні оновилася статистика перебігу пандемії COVID-19

1352

На Хмельниччині від початку пандемії, станом на ранок 18 березня, зареєстровано та клінічно підтверджено 54616 випадків захворювання громадян на COVID-19. Про це повідомили в МОЗ України.

За останні дві доби Хмельниччина встановила свій особистий антирекорд – приріст хворих склав більш ніж 1500 громадян, 800 з яких виявили протягом останніх 24 годин.

Це є антирекордом для Хмельниччині за весь період перебігу пандемії в Україні.

При цьому в середньому, за добу обласний лабораторний центр робить близько 2 тис. дослідженнь на COVID-19, у тому числі 1500-1800 ПЛР-тестів.

Загальнодержавну статистику розподілу коронавірусної інфекції можна побачити в таблиці  від Міністерства охорони здоров’я України:

Тим часом керівник державної установи «Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Микола Габрикевич зазначив, що зараз найчастіше хворіють громадяни віком від 30 до 64 років. При чому найчастіший вік хворих постійно зменшується, що говорить про те, що вірус мутує і з’являються нові штами.

Також Габрикевич додав, що в Хмельницькій області відібрали 20 проб у різних громадян та направили їх до лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров’я, аби там їх дослідили та визначили штами, котрі наразі циркулюють Хмельниччиною. На початок року ВООЗ дало заключення, що у Хмельницькій області є кілька штамів коронавірусу, які походять з Італії та Іспанії.

Читайте також: Педіатриня з Хмельниччини отримала щеплення другою дозою вакцини

У середньому, за добу обласний лабораторний центр робить близько 2 тис. дослідженнь на COVID-19, у тому числі 1500-1800 ПЛР-тестів.

" " " "