Коровай для військових.

1003

Солодка благодійність. У Хмельницькому спекли чотириярусний коровай для бійців із зони ООС. До його створення долучилися мисткині зі всієї України. Вони впродовж двох днів завзято містили тісто, щоб спекти справжній витвір мистецтва. Окрасу кожного весілля в Україні передали учасникам Творчої сотні «Рух до перемоги», які і повезуть його на схід.

48 годин на справжній витвір мистецтва. Днями у Хмельницькому зібралися пекарі зі всієї України. Очолила зустріч знана коровайниця Оксана Клюйко.  Вона приїхала з Дубровиці, що на Рівненщині. Каже, ніякої кулінарної освіти не має, але робота із тістом її надихає. Процес приготування нам не показали, адже господині тримають у секреті свої рецепти.  Та щоб хліб був смачний – дівчата співають та читають молитви.

Сама майстриня свою справу називає не благодійністю, а звичайним поривом душі.

Коровай оздоблюють різноманітними  прикрасами. Вони також виготовленні із тіста. Пекарі розповідають, щоб кінцевий результат вражав – у свою роботу вкладають душу.

Вже традиційно учасники Творчої сотні «Рух до перемоги» тішать бійців гостинцями із Хмельниччини. Куди поїдуть цього разу – не розповідають. Все для того, щоб дорога була легкою. Та обіцяють, після повернення обов’язково покажуть фото та відеозвіти.

" " " "