Коза Ностра у Хмельницькому: сім’я рекетирів тримала в страху підприємців міста

Вимагачів затримали під час одержання чергової суми грошей

7894

У Хмельницькому правоохонці затримали злочинне угруповання, яке займалося вибивання неіснуючих “боргів” із підприємців міста, йдеться у повідомленні сектора комунікації поліції Хмельницької області.

Поліцейським стало відомо про злочинну групу, що діє на території Хмельницького, вимагаючи з підприємців неіснуючі борги. Як згодом з’ясувалося, керівником цієї групи був 57-річний чоловік. Маючи знайомство із кримінальним авторитетом, він заручився його підтримкою та організував своєрідний “бізнес” – вибивання боргів із підприємців.

 

Досвід такої “роботи” у чоловіка вже був. У минулому він навіть мав через це проблеми із законом. Але старе швидко забулося, і чоловік знову вирішив спробувати щастя на рекетирській стезі.

 

Тим більше, що й молода зміна вже підросла. Чоловік залучив до свого “бізнесу” двох своїх синів, зробивши його сімейною справою. Втім, сини теж прийшли в це ремесло не випадково. До прикладу, один із них важке встиг відсидіти за вбивство.

Затриманню передувала велика робота , проведена слідчими, які задокументували факти вимагання і передачі грошей. Сімейка саме вимагала від підприємців 540 тисяч гривень “боргу”. За непокору або неповну виплату “заборгованого” підприємцям погрожували фізичною розправою.

Для затримання “Коза Ностри” було залучено  бійців спецпідрозділу “Корд”, адже бандити могли мати при собі зброю та вибухівку. При обшуку у них було знайдено 40 тисяч гривень, які рекетири вже встигли отримати в рахунок “боргу. Крім того було виявлено бойову гранату РГД-5, а також патрон до нарізної зброї. Усе знайдене вилучено та відправлено на експертизу.

Тим часом рекетирам готуються оголосити про підозру. А незабаром суд обере для них запобіжний захід.

" " " "