Кожній громаді – по офіцеру: у Хмельницькому шукають копів, які готові переїхати «на село».

705

У Хмельницькому шукають копів, готових переїхати «на село». В головному управлінні Нацполіції триває відбір кандидатів на посади поліцейських офіцерів громади. Наразі мають 70 заявок при загальній поребі у 92-і. Сподіваються, охочих побільшає. Адже, умови, які пропонують – унікальні. Нагадаємо, набір копів для ОТГ проходить у рамках загальнонаціонального проекту «Поліцейський офіцер громади», який нещодавно у обласному центрі представив голова Нацполіції України Сергій Князєв.

Не десь, а тут – це, в принципі, – головна мета, якої хочуть досягнути новим для Хмельниччини та України проектом «Поліцейський офіцер громади». Суть його доволі проста – офіцер живе на території ОТГ, і, практично не виїжджаючи, стежить за правопорядком. Робить це якісно, бо має все необхідне. Від поліції – посаду в органах, зарплату, форму, озброєння, планшет із електронним забезпеченням та усіма необхідними базами, від міжнародних партнерів – автівку, від громади – робоче місце та, можливо навіть, житло.

Із 48-ми громад Хмельниччини до проекту поки відібрали лише 35-ть. Наразі для них шукають 92-а офіцери громади. 70 перших заявок вже є.

Копи додають, набір з цивільних – також можливий, щоправда, для того пересічним бажаючим варто принаймні півроку прослужити в органах.

Спеціальні навчання – обов’язкові. Адже, кажуть копи, в основі проекту – якість надання поліцейської послуги на околицях.

До речі, якість роботи на території оцінюватимуть не лише правоохоронці, а й громада. Проект стартує наприкінці грудня, а вже за півроку відібрані офіцери будуть звітувати громадам.

У випадках, коли десь щось не склеїться, копи обіцяють проводити перетрубації. Хоча, все ж таки, сподіваються на успіх проекту.

" " " "