Краще за візові центри: на Хмельниччині діяли умільці, що переправляли нелегалів до Європи краще за візові центри

За такі послуги зловмисники отримували від клієнтів грошову винагороду в розмірі 16 тисяч євро

1235

Нацполіція України викрила діяльність групи осіб, які в декількох регіонах України налагодили нелегальний міграційний бізнес. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

У повідомленні вказується, що зловмисники допомагали нелегальним мігрантам, переважна більшість яких – жителі Близького Сходу, потрапити в країни Евросоюзу. За послуги від останніх вимагалася грошова винагорода в розмірі 16 тисяч євро. Станом на сьогодні двом організаторам нелегального бізнесу вже оголошено про підозру.

В ході досудового розслідування було встановлено, що зловмисники виходили на іноземців, які при тих чи інших обставинах опинилися на території України, та пропонували їм послуги з організування переїзду до Евросоюзу нелегальним шляхом. При цьому їх переховували в орендованих квартирах та забезпечували усім необхідним на час “вирішення” справи.

Зібравши доказову базу, в рамках досудового розслідування напередодні в декількох місцях України правоохоронці провели санкціонованій обшуки. Зокрема їх було проведено в столиці, Одеській, Закарпатській та Хмельницькій областях. До обшуків долучилися бійці загону спеціального призначення КОРД, фахівці з кіберполіції, а також працівники територіальних поліцейських підрозділів. Загалом під процесуальним керівництвом столичної прокуратури було проведено 20 подібних слідчо-оперативних заходів, в ході яких було вилучено мобільні термінали, компютерну техніку, банківські картки, а також готівку, загальна сума якої сягнула майже 1,3 мільйони гривень.

Читайте також: В Хмельницький СІЗО привезли небезпечних рецидивістів: що інкримінують зловмисникам

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Наразі слідчі дії все ще тривають. Вирішується питання щодо обрання зловмисникам запобіжного заходу та накладення арешту на їх майно.

" " " "