Круті столичні “перці” змовились, щоб надурити покупця з Хмельниччини

Дві київські фірми розіграли "виставу" на тендері, віртуозно зімітувавши конкурентну боротьбу

842

Прокура Хмельниччини вивела на чисту воду спритних київських ділків, які домовились на тендері  і, таким чином, “накрутили” ціну за свої послуги.

Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, дві  столичні фірми змовились між собою та подали  однакові пропозиції на тендер, оголошений одним із державних підприємств Хмельниччини. У липні 2017 року це підприємство оголосило конкурс на  виконавця робіт з ремонту свого автопарку. Подати свої пропозиції на конкурс вирішили київські фірми.

З-поміж них замовник мав обрати того, хто зголоситься виконати роботу дешевше. Однак пропозиції виявились ідентичними: і за вартістю робіт, і навіть за помилками, які були допущені в їх обрахунку. Тобто цілком зрозуміло, що фактично виходили вони з одного джерела. Таким чином, було створено імітацію конкурсу, а не справжній конкурс.

Читайте також: У Кам’янець-Подільському районі мають намір відібрати у власників приватизовану землю

Чи знав про це сам замовник? Очевидно знав, проте в інформації прокуратури про це не йдеться. Йдеться лише про змовників-конкурсантів. Викривши такий факт, прокуратура відправила документи в обласне відділення Антимонопольного комітету України. В результаті, АМКУ оштрафував обох фіктивних конкурентів сумарно на 65 тисяч гривень. Аби не пробували більше нікого надурити.

" " " "