Довічно перебувати у місцях позбавлення волі доведеться камꞌянчанину, який убив батьків дружини

Події, за які мешканець Кам’янець-Подільського району, понесе покарання відбувалися ще восени 2019

537

Чоловік довгий час перебував у неприязних стосунках  з тестем та тещею. Однак, що спонукало його позбавити їх життя сказати важко. Він дістав мисливську рушницю та прийшов до кухні, де вони саме відпочивали. Йшов обмірковано і ціленаправлено. Не звернув увагу на присутність у домі дружини та двох доньок.

Промовивши до тестя з тещею «Добрий вечір!», він вистрілив спочатку у тещу, а потім в тестя. На захист дідуся кинулася менша дівчинка, яка гралася у кімнаті. Вона намагалася закрити собою дідуся, проте убивцю не зупинило і це. Він вистрілив повз дитину, поранивши ще й її. Тим часом старша донька , яка на момент трагедії, перебувала в іншій кімнаті, вибігла на вулицю аби покликати на допомогу та зателефонувати у поліцію, розповіли у Кам’янець-Подільському міськрайонному суді.

Зупинити вбивцю намагалася і дружина. Їй вдалося вирвати рушницю з його рук та викинути її в корчі. Чоловік намагався покінчити з собою, забравшися в автомобіль та підпаливши його. Однак сусіди, які кинулися на допомогу, загасили пожежу.

Справу розглянули у Камꞌянець‒Подільському міськрайонному суді. Там обвинувачуваний повністю визнав свою провину, але нічого пояснювати не став.

Судді дійшли висновку, що чоловік діяв з прямим умислом, адже усвідомлював і небезпечність своїх дій і їх наслідки. Жодних помꞌякшуючих обставин суд не встановив.

Потерпілі, у яких засуджений навіть не попросив вибачення, просили для нього найсуворішого покарання. Отож, суд ухвалив застосувати до холоднокровного вбивці довічне позбавлення волі. Також на користь потерпілих із обинувачуваного стягнуть 1 мільйон гривень моральної шкоди. Однак вирок ще не набрав законної сили та може бути оскарженим в апеляційному порядку

" " " "