ID-картка за 200 євро: у Хмельницькому викрили шахрайську фірму

Злочинці користувалися кримінальними зв'язками по всій Україні

1268

У Хмельницькому викрили шахрайську фірму із працевлаштування закордоном.

Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, спільно зі слідчими СУ ГУНП в Хмельницькій області, за сприяння колег з УСБУ та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили трьох осіб,  які під прикриттям туристичної фірми займались шахрайством з працевлаштуванням за кордоном.

Троє хмельничан, на чолі із 56-річний кримінальним авторитетом створили шахрайську фірму з організації працевлаштування за кордоном.

Не маючи офіційної реєстрації, вказані особи надавали послуги з працевлаштування на підприємствах країн Євросоюзу. При цьому обов’язковою умовою для бажаючих працевлаштуватися була купівля фальшивих ID-карток іноземних держав начебто для легалізації працевлаштування. Виготовленням фальшивих карток займався 23-річний мешканець м. Чернівці, який в подальшому передавав їх у Хмельницький через одну із служб доставки вантажів, – повідомляють у секторі комунікації поліції у Хмельницькій області.

Вартість шахрайської послуги становила 200 євро, у що входила підроблена ID-картки, з якою заробітчани приїжджали до однієї із країн ЄС, але бажаної роботи не отримували. Також клієнти з підробленими паспортами мали проблеми із законом щодо фіктивності цих документів.

Деякі з них були притягнуті до тимчасового позбавлення волі через наявність підроблених документів, що засвідчують особу.

За цією справою відкрили кримінальне провадження ч. 3 статті 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

" " " "