Урочиста присяга першокурсників у прикордонній академії

723

Присяга на вірність українському народові. Вихідними новобранців прикордонної академії урочисто  прийняли до курсантської родини. Понад три сотні юнаків та дівчат успішно подолали випробування. Тепер вони – повноцінні учасники навчального процесу.

На плацу – понад три сотні молодих новобранців. Усі вони пройшли випробування і тепер починають навчання в єдиній прикордонній академії країни. Тридцять  першокурсників продовжують військову справу своїх родин. Серед таких – Ілля. Хлопець родом з Житомирщини. Прикладом для нього у служінні батьківщині став старший брат.

А от Ростислав із Красилова перший із сім’ї, хто здобуватиме військовий фах.

Поряд із хлопцями-новобранцями, вступили до лав академії і дівчата. Їх цьогоріч тут навчатиметься 52.

Попередньо усі новобранці пройшли підготовку на базі польового центру академії. Перед курсантами виступили гості заходу. Спочатку прозвучав гімн України, згодом молоде поповнення урочисто зачитало присягу.

Провели урочистості з дотриманням усіх карантинних вимог – батьків цьогоріч на плацу не було. Карантинні реалії змушують починати освітній процес у незвичних умовах.  Як каже народний депутат України Сергій Лабазюк, система освіти через збільшення захворювання на COVID -19 може в будь-який час перейти в онлайн-режим.

Напередодні вперше на плацу першокурсникам урочисто вручили курсантські погони та зелені берети. Через потребу в прикордонних кадрах набір в академію збільшили.

Загалом, у 2020 році  родина прикордонників поповнилась на 372 особи, 70 із них закінчили військові ліцеї.

" " " "