Кіберфахівці СБУ на Хмельниччині нейтралізували потужне наркоугрупування

«Наркоділки» працювали через мережу Інтернет

434

Зꞌясувалося, що зловмисники реалізовували «товар» через спеціально створену інтернет−платформу в месенджері Телеграм. Тут вони продавали кокаїн, LSD, амфетамін, наркотик А-PVP та канабіс, повідомляють у пресслужбі СБУ.

У месенджері вони  зареєструвалися як абоненти  мобільних номерів іноземних операторів звꞌязку. Це потрібно було для того аби приховати свою злочинну діяльність. Наркоділки працювали на території кількох областей꞉  Київської, Хмельницької, Львівської, Вінницької, Чернівецької і Тернопільської. Наркотичні речовини отримували через  закладки. А розрахунок від “потенційних клієнтів” здійснювали через електронні платіжні системи та  криптовалютою.

Зꞌясувалося, що організаторами наркобізнесу стали декілька мешканців Хмельницької області. Серед них були і ті особи, які вже неодноразово мали проблеми з Законом через зберігання та збут наркотиків.

В оселях зловмисників було проведено обшуки, а під час їх проведення виявили партію наркотиків на понад півтора мільйона гривень, зброю та понад 400 набоїв, засоби звꞌязку та компꞌютерну техніку, де містилися докази незаконної діяльності, та гроші, які ймовірно були одержані незаконним шляхом.

Організатор та двоє активних учасників угрупування уже отримали  повідомлення про підозру. Наразі вирішують питання про обрання їм запобіжного заходу.  Наймовірніше,  у вигляді тримання під вартою.

 

" " " "