“Князеві діти”: перевірка виявила в обласному управлінні Нацполіції Хмельниччини велетенські фінансові порушення

Полковник, під проводом якого здійснювались усі фінансові зловживання, тепер очолює поліцію Львівщини

1397

Аудиторська перевірка, що тривалий час проходила в Головному управлінні Нацполіції Хмельницької області, виявила великі фінансові зловживання, повідомляє  Police Control Ukraine.

Зокрема, за період з 2016 по 2019 роки, було виявлено фінансових порушень на суму 31 681 551,99. Крім того, деякі порушення призвели до втрати коштів державою. Загалом за ці роки, через махінації в управлінні Нацполіції, держава втратила понад 3,5 мільйона гривень.

Найбільша сума втрат, майже 2,3 мільйона гривень понесена через незаконну приватизацію трьох службових квартир. Причому найбільшу з цих квартир, трикімнатну, приватизувала Ірина Герасимчук – дружина заступника начальника ГУНП Руслана Герасимчука, яка ніколи в поліції не працювала.

Крім того, понад 10 тисяч гривень в управлінні “витратили” на ремонт автомобіля, який вже був списаний і зданий на металобрухт. Ще понад 32,5 тисячі списали на використання пального цим же автомобілем.

Через завищені дані, записані у дорожніх листах, що не співпадають із показниками спідометрів, було списано пального на суму понад 43 тисячі гривень.

Не використали вчасно талони на пальне, внаслідок чого скінчився їх термін дії, і вони були заблоковані. Через це держава втратила майже 63 тисячі гривень.

Майже 131,5 тисячі використали на роботи зі встановлення системи відеоспостереження, які фактично не проводились і навіть не купувалися комплектуючі для проведення цих робіт.

На суму понад 34,5 тисячі гривень оплатили вартість харчових продуктів, які не передбачені постановою  КМУ.

Аудит також виявив завищені обсяги ремонтних робіт, що призвело до втрати ще понад 465 тисяч гривень.

Читайте також: У Старокостянтинівському районі підрядник привласнив собі великі грошиська за те, чого не робив

Усі ці порушення були допущені у період, коли обласною поліцією Хмельниччини керував полковник Василь Віконський. До речі, віднедавна він очолює поліцейських Львівщини.

Під час реформування міліції в поліцію атестаційна комісія визнала, що Василь Віконський не відповідає посаді, яку він обіймав.  Але він звернувся у суд, і суд визнав його цілком профпридатним для роботи в оновлених правоохоронних органах.

 

" " " "