Крадіжка майна та зберігання канабісу: на Шепетівщині судили місцевого жителя

Не поталанило жителю міста Шепетівка, який має неприємності із Законом, одразу з 2 неприємних справ

628

Ще в жовтні минулого року чоловік, за місцем проживання, знайшов дикоростучу коноплю, зірвав її та виготовив з неї канабіс. Наркотик він зберігав у себе вдома для власного використання. Намірів займатися розповсюдженням у чоловіка не було. Канабіс збирався використовувати шляхом паління самостійно.

Однак, як виявилося, чоловіку цих неприємностей було мало.

Тому, на початку, уже 2021 року, чолов’яга навідався на територію чужого обійстя та через незасклену кватирку проник на веранду чужого будинку. Очевидно, до візиту непроханий гість підготувався непогано, адже двері він відкривав ключем, підготовленим заздалегідь. Потрапивши у будинок та користуючись відсутністю господарів, чоловік поцупив два мобільних телефони, дриль-шуруповерт, пляшку шампанського та пляшку віскі. Загалом, власникам будинку було завдано шкоди на суму 2819, 40 грн.

Потерпіла подала на непроханого гостя до суду. Під час суду чоловік визнав власну вину у вчиненні кримінальних правопорушень, розкаявся у скоєному, вибачився та просив суворо його не карати.

Розглянувши усі обставини, суд оголосив вирок. Загалом, чоловіку визначено остаточне покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, проте, відповідно до статті 75 КК України, його замінено на  випробування з іспитовим терміном на період 3 років. Протягом цього часу шепетівчанин періодично з’являтиметься до уповноваженого органу з питань пробації та повідомлятиме про будь-які зміни місця проживання, роботи, навчання. Чоловік також не зможе виїхати з України без погодження з уповноваженими органами.

Крім того, йому доведеться відшкодувати  потерпілій матеріальну шкоду, яку він завдав своїми діями (2819 гривень 40 копійок) та оплатити судові витрати ( 5884,20 грн).

" " " "