На Хмельниччині викрили шахрая, який обікрав п’ятьох пенсіонерів

Чоловік шляхом обману викрав майже 32 тисячі гривень

689

На Хмельниччині чоловік втирався в довіру до пенсіонерів та обкрадав їх. Він представлявся лікарем або соціальним працівником.

39-річний шепетівчанин під виглядом медичного або соціального працівника втирався в довіру до пенсіонерів, дізнавався де вони зберігають гроші та обкладав їх.

Перший випадок шахрайства зафіксували ще 1 лютого 2020 року. Чоловік познайомився з 92-річним пенсіонером на зупинці у місті Шепетівка. Сказав, що працює лікарем-травматологом  у Славуті та шукає житло. Дідусь запропонував декілька днів пожити у нього, оскільки жив сам. Під час розмови, шахрай пообіцяв збільшити пенсію для дідуся, але для цього йому потрібно 2 тисячі гривень. Коли 92-річний довірливий дідусь показав, де знаходяться гроші, то шахрай обікрав його і зник. У потерпілого викрали 19 500 гривень.

За тією ж схемою він обікрав ще одного дідуся, з яким шахрай познайомився біля під’їзду. Коли той запропонував випити чарку, то чоловік уже був в будинку і викрав 1 800 гривень та мобільний телефон.

Також 39-річний чоловік представлявся соціальним працівником. У квітні 67-річний дідусь попросив допомогти зняти гроші біля банкомата. Бутафорний соціальний працівник запропонував написати заяву для Президента України і попросити соціальну допомогу. Коли пенсіонер запросив чоловіка додому, той виклав у нього 2 500 гривень та банківську картку, оскільки пароль він дізнався біля банкомата, то зняв з неї 3 300 гривень.

У 78-річного дідуся шахрай викрав 2 200 гривень, бо той ніби міг допомогти пенсіонеру отримати знижку на ліки.

Викрив зловмисника 81-річний дідусь. Коли чоловік черговий раз потрапив до будинку під виглядом соціального працівника. Дідусь хотів купити електровелосипед, на який дав чоловіку 2 000 гривень. Але під час спілкування шахрай виглядав підозріло і, поки дочка його відволікала, то дідусь звернуся до поліції.

У суді обвинувачений свою вину повністю визнав і для нього загрожує позбавлення волі. Вирок наразі не набрав чинності і може бути оскаржений у Хмельницькому апеляційному суді.

" " " "