Обережно – шахраї: хмельничан знову ошукали любителі чужих коштів

Неодноразово працівники поліції просять громадян бути пильними та обережно ставитися до різних пропозицій чи покупок, пов’язаних з перерахунком коштів, особливо через мережу Інтернет

439

Однак, кількість постраждалих громадян не зменшується, а навпаки зростає. За довірливість та необережність людям доводиться розплачуватися коштами з власного гаманця. Лише за кілька останніх тижнів шахраї ошукали десяток громадян.

Так, ще 30 червня, у місті Шепетівка, невідома особа запропонувала послуги зі зняття порчі  одній із місцевих жительок. В результаті сеансу жінка залишилася без золотої каблучки.

3 липня, уже до іншої шепетівчанки зателефонувала особа, яка представилася банківським працівником, та випитала усі паролі банківської картки. Жінці пообіцяли покращити захист банківської картки, проте натомість поцупили усі грошові кошти, які там були.  Не поталанило і жительці с. Плесна, що у Шепетівському районі. У неї після дзвінка псевдопрацівників банку з рахунку зникло понад 5 тисяч гривень.

Ошукали  під час покупки через інтенет і мешканця села Хоровець, що на Шепетівщині. Чоловік втратив майже 50 тисяч гривень. Бідолаха намагався здійснити покупку автомобіля «Фольксваген Транспортер Т4». Однак, тільки гроші надійшли на рахунок продавця, зв’язок з ним обірвався.

Вражає і фантазія шахраїв. Так, у с. Жилиці, шахрай відрекомендувався працівником консульства України в Республіці Польща. Заявивши потерпілій жінці, що зможе допомогти уникнути кримінальної відповідальності її доньці, особа заволоділа чужими грішми.

Зараз правоохоронці розслідують усі ці випадки та просять  хмельничан бути пильними і нікому не повідомляти пін-коди та інші дані до банківських карток. Крім того, не варто вказувати власні дані на неперевірених сайтах, а також здійснювати передоплату у неперевірених інтернет-магазинах, в жодному разі не користуватися оголошеннями стосовно роботи, де обіцяють швидкий заробіток, за внесення завдатку. Знання цих простих правил допоможе хмельничанам зберегти і власні нерви і кошти у гаманці.

 

" " " "