Пальне із СІЗО꞉ викрито групу шахраїв, що працювала по всій Україні

Хмельницькі шахраї спустошили кишені громадян та заробили пів мільйона гривень

549

Час перебування у слідчому ізоляторі двоє мешканців Хмельниччини вирішили провести з неабиякою користю для себе. Вони вирішили продавати громадянам талони на дизпаливо та бензин. У чоловіків також була спільниця, яка працювала на волі.

До справи підійшли досить обдумано. Чоловіки, у телефоннному режимі, пропонували талони на пальне потенційним покупцям. А вже зустрічалася з ними спільниця аферистів, яка також мала проблеми з законом та була судима за майнові злочини. Жінка чекала покупців біля АЗС. Взявши гроші, обіцяла винести талони на пальне, а сама тікала через запасний вихід.

Крім того, кошти у хмельничан виманювали і через Інтернет−мережу. Ці  ж аферисти уже значно розширили спектр послуг і пропонували інтернет−покупцям не лише талони на  бензин та дизпаливо, а й запчастини до транспортних засобів.

З’ясувалося, що хмельницькі шахраї  працювали не лише на теренах області, а створивши цілу групу, до якої було залучено ще 10 осіб, виманювали кошти у жителів Дніпропетровської, Житомирської,  Київської областей. Загалом, у цих регіонах зафіксовано 26 випадків шахрайства. Аферисти вмудрилися непогано заробити. Людей вони ошукали на пів мільйона гривень.

Усі кошти , зароблені цією аферою, зловмисники не просто ділили між собою , а й  передавали до так званого «общака». Крім того, за ці ж гроші незаконно купували і передавали в слідчий ізолятор наркотики та психотропні речовини, які збували ув’язненим.

Наразі усім трьом аферистам повідомлено про підозру за фактом шахрайства. А жінці, крім того, ще й обрано  запобіжний захід – тримання під вартою. За місцем проживання підозрюваних проведено обшуки. Також  перевіряють причетність до цих афер іншх осіб.

Нагадаємо, що в Полонному затримали грабіжника з Вінниці

 

" " " "