Поліцейські Хмельниччини викрили канал постачання наркотиків до Хмельницького СІЗО

Організатором цього каналу виявився 34−річний чоловік, який перебував під слідством у кримінальному провадженні

702

Чоловік не лише займався розповсюдження наркотиків, а й залучив до цього спільників. Вони постачали до СІЗО наркотики та психотропні засоби  через поштовий звꞌязок та збували їх серед «мешканців» слідчого ізолятора.  Наркотики та інші психотропи маскували у продукти харчування та лікарські препарати та відправляли у Хмельницьке СІЗО.

Далі організатори продавали наркотики серед увꞌязнених, які відбували покарання в установі. Частиною отриманих коштів зловмисники поповнювали «злодійський общак».

Сьогодні, 27 вересня, працівники поліції провели обшуки за місцями утримання тих учасників цієї справи, які відбувають покарання, та  у домівках тих учасників, які перебувають на волі. Під час обшуків вилучили наркотики, «чорнові» записи та мобільні телефони.

Організатору та  трьом його спільникам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України,де йдеться про відповідальність за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Відповідно до цієї статті , їм може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі терміном від шести до десяти років з конфіскацією майна

" " " "