Поліцейські Хмельниччини викрили нелегальні онлайн‒аптеки, що продавали фальсифіковані ліки ( ВІДЕО)

Зловмисники заробили 2 мільйони гривень та до 10 років позбавлення волі

451

У кіберполіцію звернувся виробник лікарських засобів та повідомив, що у мережі Інтернет проводять збут підроблених ліків з логотипами його компанії.

Як зꞌясували згодом працівники відділу протидії кіберзлочинам Хмельниччини спільно зі слідчими обласної поліції, незаконною діяльністю займався 37‒річний хмельничанин. Разом із двома операторами, вони створили понад 10 онлайн‒аптек, в яких продавали фальсифіковані ліки. Оператори приймали замовлення та були адмінами ресурсів. Аби замаскувати незаконну дільність товар відправляли від імені третіх осіб з інших міст. Таким чином, за цієї схемою, “аптекарі” заробляли близько двох мільйонів гривень.

Також зꞌясувалося, що частина медпрепаратів, які продавалися у цих онлайн‒аптеках, заборонені для реалізації, зберігання та застосування в Україн. Крім того, препарати зберігалися та перевозилися без дотримання санітарних та температурних вимог.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживанням  підозрюваних, місцями , де зберігали лікарські засоби та у приміщенні сall-центру онлайн-аптек. Обшуки проводили у Хмельницькому та у Волинській області. Під час обшуків було виявлено та  вилучено понад тисячу упаковок медпрепаратів, які незареєстровані в Україні. Також вилученобанківські картки, мобільні телефони та компꞌютерну техніку.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 321-1 (Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Фігурантам справи загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі триває слідство.

 

 

" " " "