Полонський райсуд не відправив за грати злочинця, який мало не вбив людину

Потерпілий, якого ледве повернули до життя, просив жорстко не карати свого кривдника

849

У Полонному районний суд вирішив жорстоко не карати чоловіка, який завдав важких тілесних ушкоджень своєму товаришу по чарці, йдеться у повідомленні прес-служби Хмельницького апеляційного суду.

Ця кримінальна драма розігралась  на початку цьогорічного травня. Двоє сусідів чаркували в одного з них на веранді. Під час пиятики між ними спалахнула суперечка, в ході якої сусід ударив господаря хати кулаком в обличчя. Той інстинктивно пригнувся, щоб угамувати раптовий біль. Однак у цей час його супротивник схопив метрову палицю, яка лежала поряд, і наніс нею чоловікові ще кілька ударів по голові. В результаті цього побоїща потерплий одержав важку черепно-мозкову травму. А його 49-річний кривдник став головним фігурантом у кримінальному провадженні.

Справу розглядали у Полонському районному суді. Під час слухання  нападник повністю визнав свою провину, а також відшкодував потерпілому завдані збитки.

Водночас і сам потерпілий просив суд не карати свого кривдника аж надто суворо. Мовляв, у тому, що сталося, є і частка його вини.

Читайте також: “Тихе полювання” у лісі біля Славути стало для жителя Київщини останнім

Вислухавши обох чоловіків та врахувавши щире каяття одного і прохання іншого, суд визнав за можливе не засуджувати винуватця до реального покарання. Натомість йому присудили п’ять літ позбавлення волі із відстрочкою від відбування покарання терміном на 2 роки.

Цей вирок іще не набрав законної сили і його можна оскаржити. Втім, навряд чи хтось із фігурантів справи буде це робити, адже обидва розраховували саме на таке рішення Феміди.

" " " "