Прощавай, зброє: з 1 жовтня жителі Хмельниччини зможуть позбутися незареєстрованої зброї

В області розпочинається місячник добровільної здачі зброї

815

Увесь другий місяць осені, з 1 по 31 жовтня, на Хмельниччині триватиме місячник добровільної здачі зброї, повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Отже, упродовж цього місяця будь-хто може принести до поліції вогнепальну та іншу зброю, щодо якої він не має дозволу на право користування. Краще зробити так, аніж наражати себе на стосунки із законом, які добром не скінчаться. Адже відповідно до 263 статті Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), в нашій державі передбачена кримінальна відповідальність за незаконне володіння зброєю.

Звісно, для підпільних володарів вогнепальної зброї законом передбачене більш суворе покарання, аніж для тих, хто незаконно зберігає холодну зброю. До холодної зброї належать кинджали, фінські ножі, кастети та інші предмети, в яких немає потреби у побуті і які можуть становити загрозу для життя людей. Отож, незаконне зберігання, виготовлення, придбання та носіння холодної зброї карається штрафом у розмірі 850 гривень або й навіть позбавленням волі на строк до 3 років.

За вогнепальну зброю (крім гладкоствольних мисливських рушниць) передбачено більш суворе покарання – позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Читайте також: У Польщі розстріляли вбивцю хмельничанки: Подробиці трагедії

При цьому правоохоронці наголошують: добровільна здача зброї не призводить до кримінальних наслідків. Отже, принести, здати і позбутися головного болю буде найкращим виходом.

" " " "