Справа Романа Миколаїва: залишають під вартою і судять вже майже рік

Прокурор зачитала докази, які зібрані по справі екс-очільника міської освіти

865

Відбулось чергове судове засідання по справі колишнього очільника освіти обласного центру Романа Миколаїва, розповідає медіа-ресурс “Є”. Нагадаємо, що йдеться  про резонансну ДТП, яка сталася  30 травня 2018 року та забрала життя двох людей. При цьому ще четверо пасажирів автівки одержали травми.

Головний підозрюваний у справі – Роман Миколаїв, що був за кермом  тієї злощасної машини, в якій загинули люди. Тоді, пізнього травневого вечора, його автівка була повна дорослих і дітей, а сам водій був напідпитку. Експериза виявила в крові Миколаїва 0,61 проміле, тоді як допустима норма станвить 0,2 проміле.

Водій мчав на великій швидкості. Саме через це зіткнення призвело до таких трагічних наслідків. Можна припустити, що він просто не помітив вантажівки, яка була припаркована на узбіччі.

Саме на цьому намагались побудувати захист свого підопічного адвокати. Мовляв, вантажівка бул оповита темрявою, і через це Миколаїв її не помітив. Однак слідство спростувало їхні припущення. У показах поліцейських, які першими прибули на місце аварії, зазначено, що у вантажівки були ввімкнені габаритні вогні і виставлений попереджувальний знак аварійної зупинки. Отже, те, що водій легковика не помітив припаркованого автомобіля, свідчить лише про його неуважність і не знімає з нього вини за те, що сталося.

Вислухавши докази, зібрані слідством, адвокат підозрюваного Олександр Поліщук заперечив щодо одного моменту. У маршрутному листі, який надала суду Хмельницька міська рада, зазначено, що службовий автомобіль Nissan Leaf, на якому, власне, і була скоєна аварія, був загнаний у гараж міської ради 30 травня о 18.20. Тобто, за цією версією виходить, що Миколаїв забрав службову автівку з гаража і поїхав нею у власних справах. Насправді ж, за словами адвоката і самого підозрюваного, усе було не так. Він був за кермом автомобіля ще вдень і залишався увечері. Тобто ні він, ні хтось інший того дня не повертали автомобіль у гараж.

Читайте також: На Хмельниччині патрульний поліцейский став учасником ДТП

Таким чином, слухання справи, що триває вже замало не рік, схоже, наближається до фіналу. Звісно, засідання ще буде і, мабуть, не одне. Але докази вже зібрані та представлені суду. Тим часом, суд продовжив Роману Миколаїву строк тримання під вартою до 26 листопада.

" " " "