Трагедія фестивалю: загадкова смерть київського фотографа у Кам’янці-Подільському

У місті скасували фестиваль фотографії, в якому Сергій Остаповський був одним із організаторів

1755

Із  Кам’янця надійшла звістка про загадкову раптову смерть знаного київського фотографа Сергія Остаповського. Першою про це повідомив місцевий медіа-ресурс “Вечірній Кам’янець”.

В інформації, зокрема, йдеться, що Сергія було знайдено мертвим у готельному номері. За попереднім висновком слідства він вчинив самогубство. Сергій Остаповський – один із організаторів щорічного фестивалю фотографії “Ukrainian Photo Camp”, який мав проходити у Кам’янці-Подільському з 4 по 6 жовтня. Цей фестиваль проводиться за сприяння громадської організації “Арт-платформа Дія”.

Учора, 2 жовтня, вранці Сергій разом з іншою організаторкою заходу, своєю колегою Вірою Узніченко проводив презентацію майбутнього заходу у міській раді. Колега представила його публіці як майстра фото у жанрі “ню”, який мав проводити один із воркшопів фестивалю. На Сергія також було покладено відповідальність за усю технічну підтримку фестивалю.

Читайте також: У Дунаївцях потрапив до реанімації 15-річний байкер

Під час самої презентації, це видно з оприлюдненого відео, Остаповський відмовчувався. Коли йому спробували надати слово, відбувся однією фразою: “Що тут додати, хай розказує”. Тепер, коли став відомий факт про його несподівану смерть, можна зробити висновок, що Сергій виглядав украй пригніченим.

Повернувшись у свій номер в готелі, київський гість зачинився у ванній і наклав на себе руки. Що спонукало його звести рахунки з життям, невідомо.

" " " "