Три роки рабства: жителю Хмельниччини дивом вдалось вирватися з неволі

Чоловіка насильно утримували в полоні та змушували його тяжко працювати лише за скромні харчі

845

Жителю Хмельниччини довелося три роки поневірятись у справжньому рабстві. Незважаючи на те, що надворі вже 21 століття, а Україна знаходиться в центрі Європи, чоловіка утримували в неволі та експлуатували як справжнього раба, розповідає інтернет-ресурс volyn.

Почалось усе ще три роки тому, у 2016. До чоловіка, що приїхав у Київ у пошуках роботи, відразу на столичному вокзалі підійшла незнайома жінка. Незнайомка запропонувала  йому роботу і гарну платню. Чоловік відразу погодився на пропозицію та відправився з жінкою на її місце проживання.

Там у нього відразу забрали паспорт  і змусили важко працювати. Зароблене чоловіку не платили, лише годували – так, аби не помер з голоду. Через деякий час до його “рабовласниці” приїхала мати із Сумської області. Погостювавши у доньки, вона прихопила доньчиного “раба” із собою на Сумщину. Там знову повторилось те саме: тяжка щоденна праця, приниження і поневіряння.

Чоловікові довелося працювати в селі – і на господарів, і на їхніх знайомих. Коли йому випадково перепадала якась копійка, господарі  її в нього забирали. Годували невільника абичим. Спав він у літній кухні на лахмітті. Документів своїх він не бачив відтоді, як у лиху годину познайомився на вокзалі зі своєю “роботодавицею”.

З деяких пір чоловік став кепсько почуватись. Поскаржився на свою недугу господарям, але ті на його скарги не зважили: “раб” має працювати за будь-яких умов.

Читайте також: У Кам’янець-Подільському районі теща завадила зятеві зарізати її доньку

Врятував його випадок. Невільника відправили в магазин за якоюсь покупкою. На той час він уже був дуже хворий. Дорогою до магазину чоловікові стало зовсім зле. Люди викликали до нього швидку. Так він потрапив до лікарні, де його прооперували. Після того чоловік почав давати свідчення у поліції.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за цією справою. Водночас, господиня, яку підозрюють у тому, що вона насильно утримувала людину в неволі, та її рідні всі підозри вважають необґрунтованими. Кажуть, що чоловік працював добровільно, одержував за це гроші, і ніхто його в насильно не тримав.

" " " "