У Хмельницькому довірливі люди віддали шахраєві 2 з половиною мільйони гривень

Чоловік обіцяв обміняти гривні на долари за дуже вигідним курсом

576

У Хмельницькому суд визнав винним у шахрайстві 31-річного чоловіка та засудив його до шестирічного ув’язнення. Крім того, Феміда ухвалила конфіскувати у нього все наявне особисте майно, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Це – один із тих рідкісних випадків, коли вдається довести факт шахрайства та покарати винуватця. Суд повністю довів вину 31-річного хмельничанина, і тепер він піде за грати. Шахрайства, за які він поплатився свободою, підприємливий житель обласного центру скоїв ще 4 роки тому, у 2015.

Читайте також: Аферисти ошукали п’ятьох мешканців Хмельниччини

Тоді він “втерся в довіру” до людей, які мали гроші, та пообіцяв їм обміняти їхні кровні на долари. Причому – за дуже вигідним курсом. Щоби довести, що він не абихто, а чоловік, з яким можна мати справу, шахрай продемонстрував своїм жервам, що має готівку,  а також “на пробу” здійснив для них вигідний обмін деякої суми.

Цим він зумів справити враження на своїх “клієнтів”, і ті з радістю віддали йому в руки свої заощадження. Так, один хмельничанин довірив йому 1,7 мільйона гривень, і ще одне подружжя віддало йому для обміну 800 тисяч.

Однак ніякої валюти той, звісно, не міняв і навіть не мав наміру те робити. Він просто привласнив собі  узяті гроші та надіявся, що все йому зійде з рук. Проте ошукані власники заощаджень звернулись до поліції, і правоохоронці вивели шахрая на чисту воду.

" " " "