У Кам’янці-Подільському викрили підпільну «друкарню», в якій виготовляли підроблені документи

Продукцію активно збували через мережу Інтернет

2217

27 липня київські правоохоронці викрили підпільну друкарню, яка виготовляла підроблені документи, повідомляють у Київській міській прокуратурі.

Під час проведення обшуку було знайдено та вилучено дипломи з елементами голографічного захисту, чимало службових посвідчень, серед яких були і поліцейські та журналістські посвідчення, сертифікати про вакцинування та негативні результати ПЛР тестів на коронавірусну хворобу. Крім того, серед вилученого була велика кількість голограм  та мокрі печатки  Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я Республіки Білорусь.

Під час обшуків вилучили 3 ноутбуки, що містили  відомості про спілкування з клієнтами, зразки дипломів та програми для виготовлення документів, 15 мобільних телефонів, де також було листування з клієнтами, декілька одноразових сім-карток та чорнові записи , деяке обладнання.

Правоохоронцям вдалося затримати організатора цієї друкарні. Його затримано та вирішується питання про оголошення підозри та обрання запобіжного заходу.

 

" " " "