Відхилені апеляційні скарги: обвинувачена в убивстві хмельницької підприємиці відбуватиме покарання

Хмельницький апеляційний суд відхилив обидві апеляційні скарги жінки, яка обвинувачена в умисному вбивстві

522

Події відбувалися ще у 2017 році. Тоді, 20-річна жінка, простежила за 50-річною жінкою-підприємцем, що працювала на речовому ринку. Та 17 вересня 2017 року накинулася на неї з ножем, завдавши кілька поранень. Одне з них виявилося смертельним  і жінка померла від гострої крововтрати.

Під час проведення судів першої інстанції, обвинувачувана розповіла, що конфлікт з потерпілою виник через гроші. Вона купувала у покійної валюту, купюрами по 100 доларів. Проте, звернувшись аби обміняти ті ж гроші на гривні, отримала відмову. Підприємець сказала, що ці долари фальшиві. Підсудна запевняла, що йшла за жінкою додому аби спокійно владнати конфліктну ситуацію. Однак та, зі слів обвинувачуваної, почала поводитися агресивно, бити палицею та погрожувати ножем. Підсудна  розповідала, що вихопила ніж та почала захищатися, а поранила потерпілу випадково.

Проте місцевий суд критично оцінив свідчення. Зауважили лише той факт, що жінки, справді, конфліктували між собою. Такі неприязні відносини були пов’язані з обміном валюти. Тому дії  підсудної були перекваліфіковані із вбивства з хуліганських мотивів ( п.7. ч. 2 ст.115 КК України) на умисне вбивство ( ч.1 ст. 115 КК України). Жінці призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Врахували, що підсудна відбувала попереднє ув’язнення, його також зараховано у терміни відбуття покарання, з розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі.

Цей вирок оскаржували обвинувачувана у вбивстві та її захисник. Однак Хмельницький апеляційний суд залишив обидві апеляційні скарги без задоволення. За скоєний злочин молода жінка відбуватиме  покарання.

Нагадаємо, що за крадіжку майна та канабіс у Шепетівці судили місцевого жителя

" " " "