Звичка “сидіти”: у Білогір’ї суд відправив за грати чоловіка, що має вже дванадцяту судимість

Нова "ходка" обійшлася небораку у 3 роки і 2 місяці ув’язнення

879

53-річний житель Теофіполя, якого на днях білогірська районна Феміда засудила до чергового строку, має на своєму віку вже дванадцяту судимість, повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

От і цього разу його відправили торованою стежкою за дрібну крадіжку: чолов’яга поцупив у свого знайомого мобільний телефон. Така прикрість спіткала його майже рік тому, 5 жовтня 2018. Чоловік завітав на подвір’я до свого знайомого. Того якраз дома не було – хата стояла замкнена. Але господар, мабуть кваплячись, забув заховати в’язку ключів та залишив їх на підвіконні. Підібрати потрібний ключ до дверей – було справою техніки. Якої, судячи з усього, нашому “герою” не треба позичати.

Відімкнувши двері, непроханий гість зайшов до хати і поцупив звідти мобільний телефон, що тихо-мирно лежав собі на столику.

Читайте також: Стережись автомобіля: на Хмельниччині упіймали серійного викрадача автівок

У  суді він визнав свою провину, однак лише частково. Мовляв, зайшов провідати свого знайомого, побачив, що хата замкнена, і вирішив, що той спить усередині. Тому взяв ключа і відімкнув двері.  А телефон прихопив просто так, навіть і на думці не мав його красти.

Господар дому, у свою чергу, підтвердив, що знає крадія. Однак ніколи не давав йому дозволу відмикати двері своєї оселі. А тим більше, щось там брати. Проте господар просив суд не карати крадія суворо. Мовляв, телефон того не вартий.

Та, очевидно, суд узяв до уваги не лише сам факт крадіжки, але й “послужний список” винуватця. Тому його знову відправили за грати на наступні три роки. Коли він вийде на волю після цієї “відсидки”, йому вже буде 56…

 

" " " "